miercuri, 12 iunie 2013

Cine, cum, când şi de ce

Cine?
Cu mare bucurie, Fundaţia Solidaritate şi Speranţă îşi anunţă participarea la Swimathon Iaşi - ediţia a doua. 

Anul acesta, Fundaţia Solidaritate şi Speranţă trimite spre largurile Swimathon-ului proiectul Împreună la masa copilăriei!.
 
Scopul acestui proiect constă în a oferi o  masă caldă gratuită, în fiecare zi, pe parcursul primului semestru din anul şcolar 2013-2014 (septembrie-decembrie) unui număr de  60 de copii aflaţi în dificultate, defavorizaţi din punct de vedere economic şi cu risc crescut de marginalizare. 

Swimathon reprezintă un eveniment-cadru prielnic atragerii de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat sub forma unui eveniment competiţional de înot. 

Organizatorul acestui eveniment este Fundaţia Comunitară Iaşi care oferă o platformă dinamică, interactivă şi atractivă celor interesaţi (companiilor, organizațiilor, grupurilor de inițiativă și indivizilor) cu scopul strângerii de fonduri pentru diverse proiecte. 

În România acest eveniment este organizat şi în alte 3 oraşe: Cluj, Bucureşti şi Mureş, iar în Iaşi a ajuns deja la cea de-a doua ediţie. 

Cum a fost la prima ediţie Swimathon 2012 :
·         12 cauze înscrise
·         103 înotători
·         aproximativ 300 de persoane prezente la eveniment
·         aproximativ 470 de donatori înscrişi on-line şi la faţa locului
·         856 lungimi de bazin înotate (43 de kilometri)
·         43.359 lei mobilizaţi pentru susţinerea cauzelor

Cum ?

          Înotătorii
Două echipe de înotători se vor alinia la start: ASCOR Iaşi, FSS & Capgemini care vor înota pentru susţinerea cauzei social-umanitare propusă de Fundaţia Solidaritate şi Speranţă.

            Susţinătorii
Pentru aceste două echipe de înotători se vor mobiliza susţinătorii care vor contribui financiar la îndeplinirea obiectivului principal al proiectului.

Fondurile se strâng prin echipele de întotători, pentru care susţinătorii aleg să ofere fie o sumă fixă, fie o sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată de o echipă.
  Un exemplu în acest sens poate fi:
-   o sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată: 1Ron x 40 de lungimi = 40 Ron;
- o sumă pentru întreaga evoluție a acestora pe parcursul competiţiei - 200 Ron/evoluție
Donaţia minimă pentru o lungime de bazin înotată porneşte de la 1Ron iar suma pentru întreaga prestaţie porneşte de la 10 Ron.

Când?  05 iulie 2013

Unde ?  Ştrandul Municipal în intervalul orar 16-20

Ce trebuie să faceţi?
Daţi click aici, completetaţi formularul de înscriere şi puteţi fi unul din susţinătorii noştri, până pe data de 5 iulie 2013. 

De ce să fiţi susţinător?
Fundaţia Solidaritate şi Speranţă, prin Centrele de zi Sfânta Marina din Iaşi şi Mia Casa Inculeţ din Bârnova, vine în sprijinul părinţilor şi a copiilor oferind sprijin şi suport psihopedagogic în prevenirea abandonului şcolar.
Proiectul pe care Fundaţia îşi doreşte să-l implementeze prin intemediul Swimathon-ului, vizează tocmai această categorie vulnerabilă de populaţie, şi anume copii care provin din familii defavorizate.
Copiii care sunt bine îngrijiţi şi stimulaţi corespunzător, au şanse mult mai mari să-şi dezvolte la potenţial maxim abilităţile cognitive, de limbaj, emoţionale şi sociale, să crească mai sănătoşi şi să aibă o stimă de sine crescută. Acest lucru îşi doreşte Fundaţia să-l promoveze şi în rândul copiilor fără posibilităţi.
Proiectul Împreună la masa copilăriei! va oferi copiilor şcolari o masă zilnică (   masa de prânz) în perioada septembrie-decembrie 2013.
Fără grija zilei de mâine şi cu o masă sănătoasă, şcolarul va avea un randament mai bun în mediul educaţional şi rezultate mai satisfăcătoare.
Fiecare copil are dreptul la educaţie, dar şi la suportul caloric şi proteic necesar zilnic, raportat la activităţile sale de zi cu zi.
Solicităm comunităţii ieşene sprijinul în derularea acestui proiect Împreună la masa copilăriei! în cadrul competiţiei sportive Swimathon, pentru ca împreună să contribuim la procesele de dezvoltare durabilă şi creşterea calităţii vieţii populaţiei defavorizate social din municipiul Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu